top of page

Sun, 18 Sept

|

Kulturkirken Jakob

Ultima | Cikada & Qasim Naqvi

Elektrokammerets hemmeligheter

Ultima | Cikada & Qasim Naqvi
Ultima | Cikada & Qasim Naqvi

Time & Location

18 Sept 2022, 15:00

Kulturkirken Jakob, Hausmanns gate 14, 0182 Oslo, Norway

About the Event

Et minimalistisk møte mellom Cikada og en amerikansk synthinnovatør

Salvatore Sciarrino: Trio No. 2 per violino, violoncello e pianoforte (1987) 

Qasim Naqvi: Teenages (2019/22) (arr. Gregor Riddell) 

Qasim Naqvi: Agnus Dei Transmutations I (WP, 2022) 

Qasim Naqvi: Agnus Dei Transmutations II (WP, 2022)

Cikada presenterer et program  med utfordrende og spennende verker, gamle og nye. Denne kvelden byr på  et legendarisk verk av den italienske avantgarde-komponisten Salvatore  Sciarrino, så vel som tre elektroniske stykker av den  amerikansk-pakistanske komponisten og musikeren Qasim Naqvi.

Naqvis  musikk kan høres i mange sammenhenger, fra kunstinstallasjoner til  konserthus, men også når han spiller trommer i den amerikanske  undergrunnstrioen Dawn of Midi. I komposisjonene sine forsøker han å  bygge broer mellom lydspråket til samtidsmusikkpionerer som Scelsi og  Xenakis, og nyere dronemusikk fra yngre generasjoner med musikere som  Hildur Guðnadóttir, Sarah Davachi og Kali Malone.

De  nyeste verkene hans, med modulærsynther i sentrum, har et sakralt  tilsnitt som kan minne om gregoriansk kormusikk. Et av disse stykkene  fremføres solo av Naqvi, mens et annet er skrevet for modulærsynth og  Cikada. I begge verkene bruker Naqvi tidsmanipulerte opptak av  middelalder- og renessansemusikk.

Photo: Smriti Keshari

Share This Event

bottom of page