top of page

TBA

|

Parkteatret Scene

Klassisk Vinter

Cikada spiller ny musikk av Georg Friedrich Haas! På programmet står også musikk av Rolf Wallin, Malin Bång og Anna Thorvaldsdottir.

Klassisk Vinter
Klassisk Vinter

Time & Location

TBA

Parkteatret Scene, Olaf Ryes plass 11, 0552 Oslo, Norway

About the Event

Program:

Georg Friedrich Haas – ... fließend ... (WP)

Rolf Wallin – Starling, Nightingale, Skylark (2019)

Anna Thorwaldsdottir – (2013)

Malin Bång – Jasmonate (2017)

Til denne konserten skal Cikada endelig spille et helt nytt verk av Georg Friedrich Haas ... fließend ...

Verket er bestilt av Cikada og urfremføres den 14.februar.

På konserten vil du også få høre Starling, Nightingale og Skylark, som er en del av forestillingen Large Bird Mask

Rolf Wallins Large Bird Mask er en helaftens forestilling om utrydding av fulgearter. 

Vi hører stadig oftere om dyrearter som er i ferd med å utryddes. Bestanden av mange av våre mest vanlige fuglearter er mer enn halvert på bare noen tiår. Dette har fått komponist Rolf Wallin til å spørre seg: Når vi utrydder fuglene, utrydder vi da samtidig det de symboliserer dypt inne i oss? Drømmen om å kunne fly, drømmen om å kunne synge fritt og jublende, ja, selve drømmen om frihet? Kanskje det er på tide å vise en smule ydmykhet? I mange såkalt primitive kulturer bruker sjamanene

masker for å bli ett med dyreåndene, slik at jegerne skal kunne høste forsvarlig av dyra uten at de forsvinner. I stedet for masker bruker Cikadas musikere instrumentene sine for å «bli fugler». Musikken de spiller er utvunnet fra sangen til noen av de truede fugleartene, strukket ut i tid slik at våre langsomme ører kan forstå de fascinerende melodivirvlene.

Malin Bång peker i sitt verk Jasmonate, på hvordan naturen stadig prøver å gi oss signaler om at vi sakte men sikkert ødelegger den verden vi bor i.

Symptomer som indikerer at planetet vår brukes opp, blir tydelig overalt rundt i verden – de arktiske isbreene smelter, nye varmerekorder settes hver sommer i India, Kiribati øyene synker og regnskogene i Amazonas forsvinner. Siden 1950-tallet har mange av menneskets livsnødvendige dimensjoner vært gjennom en dramatisk akselererende forandring – karbondioksid, metangass, avskoging, økende havnivå, overfiske. Verdens befolkning har økt fra 2 millioner mennesker for rundt 10 000 år siden til 7 billioner i dag. Vi går inn i den sjette utryddelsesfasen med dyrearter som utryddes 114 ganger raskere enn normalt. Med et stadig varmere klima, nærmer vi oss grad for grad slutten på denne fasen. Planteverden har allerede advart oss om dette. Jasmonates er faresignalene plantene sender ut når de trues av giftige omgivelser.

Share This Event

bottom of page