top of page

Sun, 31 Oct

|

Parkteatret

Klassisk på Park: Asbjørn Schaathun 60 år

Portrettkonsert i anledning Asbjørn Schaathuns 60 års-jubileum

Klassisk på Park: Asbjørn Schaathun 60 år
Klassisk på Park: Asbjørn Schaathun 60 år

Time & Location

31 Oct 2021, 14:00

Parkteatret, Olaf Ryes plass 11, 0552 Oslo, Norway

About the Event

Dørene åpner kl. 13.30 Billetter i salg her: https://www.ticketmaster.no/event/672057

Oslo  Sinfonietta og Cikada blir med på å feire komponist Asbjørn Schaathuns  60 års-dag på Parkteatret. Programmet er en overraskelse, men vi kan  røpe at det blir en heidundrende portrettkonsert med musikk av og for  jubilanten.

Asbjørn  Schaathun er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og Royal College of  Music i London. Videre studier førte ham til det franske  musikkforsknings-instituttet, IRCAM, i Paris.

Han  har i sitt arbeide med computerstøttet komponering vært en pioner her i  Norge. Ved siden av sitt arbeide som komponist har han dessuten skrevet  en rekke artikler om andre komponister og deres musikk. Han er også  grunnlegger av Musikkhøgskolens Samtidsensemble og dets profesjonelle  etterfølger Oslo Sinfonietta.

Som  komponist har Asbjørn Schaathun mottatt en rekke priser, blant annet i  1991, hvor han mottok Gaudeamus-stiftelsens Louis Vuitton-pris for  bassklarinett-konserten 'Actions, Interpolations and Analyses'. I 1992  ble han tildelt Kritikerprisen og mottok også samme år Bang og Olufsens  Musikkpris. I 2008 ble han tildelt Lindemanprisen, Norges største  musikkpris, "for den store betydning hans arbeide som komponist har hatt  for landets musikkliv."

Schaathun  har også vært dypt involvert i norsk og skandinavisk musikkpolitikk.  Ved siden av en rekke mindre verv, var han i 2006–2012 styreleder i  Norsk Komponistforening, så vel som formann i Nordisk Komponistråd i  perioden 2010–12.

Fra 2013 er han professor i komposisjon ved Norges Musikkhøgskole.

Foto: Lars Skaaning

Share This Event

bottom of page