top of page

Thu, 11 Jun

|

Sentralen

Cikada Social Club #5

Musikk og miljø Samtale med Kristin Kverndokk (NRK), komponistene Kristine Tjøgersen og Rolf Wallin, Rolf Engelsen (Kulturrådet) og Kenneth Karlsson (Cikada). Musikalske innslag med Cikada musikere Bendik Foss og Kenneth Karlsson.

Cikada Social Club #5
Cikada Social Club #5

Time & Location

11 Jun 2020, 17:00 – 20:00

Sentralen, Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo, Norway

About the Event

I arbeidet med nye verk møter Cikada-musikerne stadig spørsmål som overstiger det rent musikalske.

I Large Bird Mask (2019) spør Rolf Wallin hva det gjør med oss når vi utrydder fuglene, utrydder vi da samtidig det de symboliserer dypt inne i oss? Drømmen om å kunne fly, drømmen om å kunne synge fritt og jublende, ja, selve drømmen om frihet? 

I programteksten til Seafloor Dawn Chorus (2018), skriver Kristine Tjøgersen på sin side at hun mener musikere og komponister kan skape engasjement ved å ta opp miljørelaterte temaer i konsertsalene, og at de gjennom musikken kan bringe folk nærmere naturen.

Akkurat dette ønsket Kulturrådet å løfte frem da de i 2018 lanserte forsøksordningen «Miljø- og klimakrise – kunst og kultur». En ordning som skulle støtte praksiser som «tematiserer og gir forståelse for og nye innsikter i miljø- og klimaspørsmål, og som skaper debatt og engasjement i ulike fagmiljøer og i en større offentlighet». Hvilken fasit har kulturrådet?

I den 5. utgaven av Cikadas Social Club møter Kenneth Karlsson komponistene Kristine Tjøgersen og Rolf Wallin og Kulturrådets Rolf Engelsen i en samtale om musikk og miljø, ledet an av Kristin Kverndokk.

Arrangementet er gratis og åpent for alle!

Share This Event

bottom of page