top of page

Fri, 30 Apr

|

Dokkhuset Scene

Cikada - Only Connect

Cikada Strykekvartett | Clara Iannotta, Rebecka Sofia Ahvenniemi

Cikada - Only Connect
Cikada - Only Connect

Time & Location

30 Apr 2021, 22:00

Dokkhuset Scene, Dokkparken 4, 7042 Trondheim, Norway

About the Event

Cikada Strykekvartett spiller verk av Rebecka Ahvenniemi og Clara Iannotta på Dokkhuset Scene.

På samme konsert: 

Arnfinn Killingtveit

Trondheim Jazzorkester + Anna Webber

Se hele konsertprogrammet på Dokkhuset her.

Rebecka Sofia Ahvenniemi Tacit-Citat-ion (2013/2018) for strykekvartett Clara Iannotta Dead wasps in a jam jar (iii) (2017-18) for preparert strykekvartett og sinusbølger

Rebecka Sofia Ahvenniemi Tacit-Citat-ion  Tittelen på verket refererer til begrepene «tacit  knowledge» (taus kunnskap) og «citation» (sitering), og sammen refererer  de til ideen om at et musikalsk verk befinner seg innenfor en historisk  kontekst av musikalske koder. «Tacit-Citat-ion» henter noe av sin  inspirasjon fra verk av Kaija Saariaho, Hans Abrahamsen, Salvatore  Sciarrino og G­­­­iacinto Scelsi. Den estetiske appellen til disse  komponistenes finner vi i den skjøre, teksturelle og vektløse kvaliteten  i de musikalske bevegelsene som denne kombinasjonen bringer til  strykekvartetten. Verket inkluderer musikalske sitater fra Hans  Abrahamsens verk «Schnee» og Kaija Saariahos «Nocturne».

Clara Iannotta Dead wasps in a jam jar (iii)  Verket er det tredje i serien dead wasps in the jam-jar (tittelen er hentet fra et dikt av Dorothy Molly), som startet med en kort fiolinsolo som brukte bevegelser fra J.S. Bachs Partita no.1.  Ideen  utviklet seg til et verk for strykeorkester og elektronikk og til sist  strykekvartett og elektronikk. Støyeffekter, bl.a. laget av binderser på  strengene, legger et spøkelsesaktig filter over Bachs originale  bevegelser, og hele verksserien kan sier å være en undersøkelse av  overflaten og hva som ligger under den. Da hun skrev verket, så Iannotta  for seg et dypvannsmiljø, det laveste laget i havet, hvor konstant  trykk og evig bevegelse former stillhetens tid.

Share This Event

bottom of page