top of page

Tue, 22 Feb

|

Marmorsalen, Sentralen

Cikada | EAU | Nordheim

Verk av Arne Nordheim, Natasha Barrett og Ernst van der Loo

Cikada | EAU | Nordheim
Cikada | EAU | Nordheim

Time & Location

22 Feb 2022, 18:30

Marmorsalen, Sentralen, Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo, Norway

About the Event

Kjøp billetter her!

Cikada Duo og EAU samarbeider om denne konserten med verk av Arne Nordheim, Natasha Barrett og Ernst van der Loo.

Kom og hør Nordheim-verk i full surround, slik du aldri har hørt dem før!

Det blir også Norgespremiere av Barretts 3D ambisonic-verk Pockets of Space med digital video fra de kjente USA-baserte artistene Open Ended Group (bestilt av IRCAM, Paris), og Risk Assessment av Ernst van der Loo.

Etter konserten inviterer vi til en panelsamtale med Natasha Barrett, Kenneth Karlsson, Mats Claesson. Der kan du blant annet høre mer om samarbeidet mellom Cikada Duo og Arne Nordheim, om komponisters og utøveres møte med teknologiens muligheter og begrensninger, og om arven etter Nordheim. Moderator er Nina Nielsen.

Program

  Arne Nordheim: Link

  Natasha Barrett (musikk), Open Ended Group (video): Pockets of Space 

  Ernst van der Loo: Risk Assessment

  Arne Nordheim: Colorazione

Utøvere

  Bjørn Rabben (slagverk)

  Kenneth Karlsson (synthesizere)

  Natasha Barrett (Spatialisering og live elektronikk)

  Ernst van der Loo (Spatialisering og live elektronikk)

Bakgrunn for prosjektet

På begynnelsen av 1990-tallet tok Arne Nordheim kontakt med Bjørn Rabben og Kenneth Karlsson, for å få laget en elektrisk og oppdatert versjon av stykket Respons III. Dette ble starten på et lengere samarbeid, der duoen, og etter hvert mezzosopran Hilde Torgersen, bearbeidet og fremførte flere av Nordheims stykker.

Fra 1960-tallet plasserte Nordheim ofte musikerne rundt i konsertsalen for å spre lydfeltet. Dette gjør at Nordheims musikk er perfekt for surround-formatet. På Cikada Duos konserter på 90- og 00-tallet brukte de ofte fire høyttalere plassert rundt publikum, men Karlsson har lenge tenkt at vi med dagens teknologiske muligheter kan yte stykkene større rettferdighet ved å slippe dem inn i tredimensjonale lydlandskap med opp til tjuefire høyttalere.

Det falt seg naturlig å samarbeide med EAU om dette prosjektet – både for deres tekniske ekspertise, og ikke minst for å hente Nordheims verk inn i nåtiden ved å fremføre dem sammen med Barretts og van der Loos egne, akusmatiske verk.

Share This Event

bottom of page