top of page

Cikada RBK @ Fortellerfestivalen

Oslo

Riksscenen

March 30th

14:00

Det blå båndet - World premiere

Charlotte Øster – story teller Rolf Borch – clarinett Bendik Bjørnstad Foss – viola Kenneth Karlsson – piano Maja Linderoth – composer

En musikalsk fortellerforestilling En mor og sønn er på vandring. De tigger fra dør til dør. En dag banker gutten på en stor rødmalt dør. Der inne bor det noen som forandrer livet deres for alltid. Det blir en kamp mot sterke krefter som fører gutten ut på ville eventyr, der han til slutt møter sin habibi og havner hos kongen av Arabia. Hvordan endte han opp der? Og vinner han sin kjæreste?

«Det blå båndet» er et utradisjonelt eventyr fra Asbjørnsen og Moe. Det bryter med noen forventninger vi har til et eventyr og tar overraskende vendinger, samtidig som det inneholder magi, hjelpere og et fargerikt kaos som binder verden i øst og vest sammen. Forestillingen er et samarbeid mellom samtidskomponist Maja Linderoth, forteller Charlotte Øster og ensemblet Cikada der nykomponert musikk veves tett sammen med fortellingen. Verket er et bestillingsverk fra Fortellerfestivalen og forestillingen inngår i Fortellerfestivalen 2019, som sparkes i gang med denne dagen på Riksscenen.

bottom of page