Cikada RBK @ Fortellerfestivalen

03/14/2019

 

Oslo

Riksscenen

March 30th

14:00

 

Det blå båndet - World premiere

 

Charlotte Øster – story teller
Rolf Borch – clarinett
Bendik Bjørnstad Foss – viola
Kenneth Karlsson – piano
Maja Linderoth – composer

 

 

En musikalsk fortellerforestilling
En mor og sønn er på vandring. De tigger fra dør til dør. En dag banker gutten på en stor rødmalt dør. Der inne bor det noen som forandrer livet deres for alltid. Det blir en kamp mot sterke krefter som fører gutten ut på ville eventyr, der han til slutt møter sin habibi og havner hos kongen av Arabia. Hvordan endte han opp der? Og vinner han sin kjæreste?


«Det blå båndet» er et utradisjonelt eventyr fra Asbjørnsen og Moe. Det bryter med noen forventninger vi har til et eventyr og tar overraskende vendinger, samtidig som det inneholder magi, hjelpere og et fargerikt kaos som binder verden i øst og vest sammen. Forestillingen er et samarbeid mellom samtidskomponist Maja Linderoth, forteller Charlotte Øster og ensemblet Cikada der nykomponert musikk veves tett sammen med fortellingen. Verket er et bestillingsverk fra Fortellerfestivalen og forestillingen inngår i Fortellerfestivalen 2019, som sparkes i gang med denne dagen på Riksscenen.

Please reload

Sentralen, Postboks 183 Sentrum, 0102 Oslo

  • Facebook Clean
  • YouTube Clean
  • Instagram Clean