top of page

Cikada string quartet @ Moldejazz // 22 July 2017

Molde

22. July

20:00 // 8pm

Teatret vårt/Plassen

Vijay Iyer

Mutations I-X

Time, Place, Action

Vijay Iyer er en allsidig musiker med mange varierte utgivelser bak seg.Han ga ut fire plater på det velkjente plateselskapet ACT, før han inngikk et fruktbart samarbeid med produsentgiganten Manfred Eicher og ECM. I 2014 kom hans første utgivelse i eget navn på ECM under tittelen Mutations - for strykekvartett, piano og elektronikk.

Prosjektet er klart drevet av hans matematiske fasinasjon for mønster, den friheten som ligger i pianoimprovisasjon, og også hans fortid som kammerfiolinist. Mutations engasjerer både klassisk orienterte og jazzelskere, og når Cikada-kvartetten utfører strykeoppgaven, er vi garantert en presisjon og nerve som i seg selv er verdt stunden. John Kelman i Allaboujazz ga albumet toppkarakter, og skrev følgende:

"Mutations is a landmark recording from an artist who, while already possessing an admirable discography, has clearly been limited to more decidedly jazz-oriented concerns. Representing a significant musical shift, if Mutations is but the first sign of the greater freedom ECM plans to afford Iyer, the only vaticinator of what's to follow will surely be its complete and utter unpredictability"

På Moldejazz fremføres "Mutations I-X" fra Mutations - albumet samt stykket "Time, Place, Action" som Vijay Iyer har skrevet for, og fremført sammen med, Brentano String Quartet. Konserten lørdag 22. juli i Teatret Vårt vil bli en spennende og stemningsfull avslutning på Vijay Iyers residency i Molde.

bottom of page